Simple sugar supplement ‘can slow cancer growth

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης έχουν βρει στοιχεία ότι ένα απλό συμπλήρωμα ζάχαρης μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου.Η ομάδα από το Cancer Research UK (CRUK) Beatson Institute διαπίστωσε επίσης ότι θα μπορούσε να κάνει τη χημειοθεραπεία πιο αποτελεσματική έναντι ορισμένων όγκων.Πραγματοποίησαν τα πειράματά τους σε ποντίκια, αλλά λένε ότι μια μέρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρώπινη θεραπεία.Η μελέτη της Γλασκώβης μπορεί να δείχνει έναν τρόπο «λιμοκτονίας» καρκινικών κυττάρων.Κάθε κύτταρο στο σώμα μας τρέφεται με τη γλυκόζη του σακχάρου. Τα κύτταρα όγκου καταναλώνουν ακόμη περισσότερο.Η ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Kevin Ryan του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης, έτρωγε σε ποντίκια με όγκους μια άλλη ζάχαρη που ονομάζεται μαννόζη.Η μαννόζη εμφανίζεται φυσικά σε πολλά φρούτα. Παράγεται επίσης σε ορισμένα κύτταρα του σώματός μας.Η μοριακή της δομή είναι σχεδόν όμοια με αυτήν της γλυκόζης, αλλά η μικρή διαφορά φαίνεται να κατέχει ένα κρίσιμο κλειδί.Τα ποντίκια είχαν διαφορετικούς τύπους όγκων. Σε ορισμένα δόθηκε μαννόζη τρεις φορές την εβδομάδα μέσω ενός σωλήνα σίτισης. Άλλα την κατανάλωναν συνεχώς στο πόσιμο νερό τους.Γράφοντας στο περιοδικό Nature, η ομάδα του καθηγητή Ryan ανέφερε ότι τα ποντίκια δεν έδειξαν εμφανείς παρενέργειες από τη μαννόζη. Το πιο σημαντικό, η μαννόζη φάνηκε να μειώνει σημαντικά την ανάπτυξη ορισμένων ειδών όγκων.Η διαδικασία επαναλήφθηκε, αυτή τη φορά με τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα χημειοθεραπείας σισπλατίνη και δοξορουβικίνη για να δούμε αν η μαννόζη αύξησε την αποτελεσματικότητά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανάπτυξη του όγκου φάνηκε να επιβραδύνεται και η διάρκεια ζωής ορισμένων ποντικών στην πραγματικότητα αυξήθηκε.
Λιγότεροι όγκοι
Ο λόγος? Οι όγκοι, πεινασμένοι για γλυκόζη, λιμοκτονούσαν. Η μαννόζη φαίνεται να παρεμποδίζει.Τα πειράματα δείχνουν ότι η μαννόζη δεν εμποδίζει τόσο πολύ τη γλυκόζη να φτάσει στα καρκινικά κύτταρα, αλλά μάλλον επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα κύτταρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη γλυκόζη.Ένα βασικό σημάδι ότι λειτουργεί είναι η παρουσία ενός ενζύμου που ονομάζεται ισομεράση φωσφομαννόζης (PMI). Η μαννόζη συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα ΡΜΙ στα καρκινικά κύτταρα.Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Beatson δοκίμασαν αυτήν την πτυχή σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο.Τα κύτταρα καρκίνου των ωοθηκών, των νεφρών, του μαστού, του προστάτη και του εντέρου ήταν μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν. Τα χαμηλότερα επίπεδα ΡΜΙ βρέθηκαν με καρκινικά κύτταρα του εντέρου. Τα ποντίκια με τον ίδιο καρκίνο ανέπτυξαν επίσης σημαντικά λιγότερους όγκους.Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικές προειδοποιήσεις. Δεν είναι θεραπεία για τον καρκίνο. Μπορεί να μην είναι καν θεραπεία.Η μετάβαση από αυτήν την ανακάλυψη σε κάτι που μπορεί να δοθεί σε ασθενείς μπορεί να διαρκέσει χρόνια.Τα μέχρι τώρα πειράματα έχουν πραγματοποιηθεί μόνο σε ποντίκια, αλλά θα μπορούσαν μια μέρα να οδηγήσουν σε ανθρώπινες θεραπείες

Ο καθηγητής Ryan λέει ότι τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα.

Είπε: «Αυτό που κάναμε είναι να μεταφέρουμε τα πράγματα σε προ-κλινικό στάδιο.

“Αλλά φυσικά οτιδήποτε πρόκειται να προχωρήσει ως θεραπεία θα πρέπει να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.

“Προχωράμε προς τις κλινικές δοκιμές όσο πιο γρήγορα μπορούμε.”

Μια θετική πτυχή αυτού είναι ότι η μαννόζη πωλείται ήδη ως συμπλήρωμα διατροφής. Οι γιατροί μπορούν να το συνταγογραφήσουν ως βραχυπρόθεσμη θεραπεία για ορισμένες ουρολογικές λοιμώξεις.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας θεραπείας δεν είναι γνωστές.

«Αχτίδα ελπίδας»
Η επικεφαλής νοσοκόμα του CRUK, Martin Ledwick, προειδοποιεί τους καρκινοπαθείς να μην συνταγογραφούν μαννόζη.

“Αυτή είναι μια πολύ πρώιμη έρευνα”, λέει.

Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος αρνητικών παρενεργειών που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη.
“Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν αλλάξετε δραστικά τη διατροφή σας ή να πάρετε νέα συμπληρώματα.”
Η έρευνα του Ινστιτούτου Beatson χρηματοδοτήθηκε από κοινού από το CRUK και την φιλανθρωπική οργάνωση Worldwide Cancer Research (WWCR) με έδρα το St Andrews.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του WWCR, Δρ Helen Rippon, λέει ότι δίνει “μια λάμψη ελπίδας” ότι μια εύκολα διαθέσιμη ζάχαρη μπορεί στο μέλλον να γίνει μια φθηνή και ασφαλής προσθήκη στη θεραπεία του καρκίνου.”Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα ωφελήσει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ποντίκια.

Source https://www.bbc.com/news/uk-scotland-glasgow-west-46286373

You can do that by our site studying their resume or their school transcripts.

Αυτή η καταχώρηση δημοσιεύτηκε στην κατηγορία Υγεία. .